27 februarie 2007

Tema practica

Trebuie sa ne asociem pentru ca sa ne aparam reciproc drepturile si interesele comune. Va rog vedeti intrarea urmatoare pe aceasta pagina, "ECONOMIE APLICATĂ PENTRU TINERI," pentru detalii.

Consider ca ar fi convenabil ca asociatiile sa fie centrate pe cartier, din cauza transportului dificil, si sa cuprinda aproximativ 20 de membri fiecare, deoarece acest numar este suficient pentru sustinerea unei activitati continue, si nu e prea mare pentru desfasurarea unor discutii intre toti cei implicati.

Cine este interesat este rugat sa lase comentarii.

Ideile de baza, daca am inteles corect, ar fi urmatoarele:

1. toti membrii sint egali (ceea ce inseamna ca isi controleaza cu succes alesul, si asta este cheia democratiei occidentale)
2. asociatia incearca sa rezolve unele probleme comune ale membrilor sai
3. membrii sint dispusi sa investeasca o cantitate de efort in asociatie, asteptindu-se sa fie ajutati cind vor avea nevoie
4. asociatiile trebuie sa apara de jos in sus, prin initiativa cetatenilor. Au fost incercari de motivare a aparitiei acestor asociatii "de sus in jos," dar fara succes practic.
5. cei care folosesc avantajele asociatiei si apoi refuza sa ii ajute pe ceilalti membri la nevoie sint exclusi din asociatie

Niciun comentariu: